Händel from the top shelf

Bjarne Robdrup, Sjællands Nyheder, 7. december 2019

Copenhagen Soloists are an impressive experience.


Bjarne Robdrup (Sjællands Nyheder, 7. december 2019)


Three hours with Messiah. Copenhagen Soloists, a vocal and instrumental ensemble, delivered the goods in Kalundborg.

Ingen jul uden Händels Messias. Sådan er der mange rundt om på kloden, der har det. Og det på trods af, at det- for ikke længe siden – kunne dokumenteres, at Messias, som Händel uropførte i Dublin i 1742, ikke har en døjt med julen at gøre. I modsætning til et andet elsket højtidsværk, Bachs Juleoratorium. Händels Messias er en hyldest til Guds søn; Messias.

But never mind that. This beautiful classic will surely, in eternity, be heard and inspire extra liveliness in December. Not least, when it is delivered with full gear and with every single tone from Händel's hand, in Copenhagen Soloists' formidable version, performed at Nyvangskirken in Kalundborg on Saturday. Three hours with Messiah. Copenhagen Soloists is a soloistic vocal and instrumental ensemble with speciality in baroque music. The ensemble was established in 2006 and comprises a set of leading soloist singers and insturmentalists on period instruments.

Anna Wierød, Sophie Thing-Simonsen, Nana Bugge Rasmussen, Simone Rønn, Jakob Skjoldborg, Kieran White, Jakob Vad og Jaromir Nosek, alene og i det solistiske kor, i fornemt samarbejde med orkestret på barokinstrumenter og dirigeret af Jonathan Ofir, førte kirkens 150 gæster gennem dette mesterværk. Siden stiftelsen har ensemblet opført en række oratoriske vokalværker foruden opera og instrumentale barokværker, og i 2016 udvidede ensemblet sit repertoire til wienerklassikken og romantikken. Publikum kan glæde sig over, at Copenhagen Soloists kommer på genvisit til Kalundborg 5. januar kl. 20.00 med Bach og Leclair.