Händel fra øverste hylde

Bjarne Robdrup, Sjællands Nyheder, 7. december 2019

Copenhagen Soloists er imponerende at opleve.


Bjarne Robdrup (Sjællands Nyheder, 7. december 2019)


Tre timer med Messias. Copenhagen Soloists, vokal- instrumentalensemble, leverede varen i Kalundborg.

Ingen jul uden Händels Messias. Sådan er der mange rundt om på kloden, der har det. Og det på trods af, at det- for ikke længe siden – kunne dokumenteres, at Messias, som Händel uropførte i Dublin i 1742, ikke har en døjt med julen at gøre. I modsætning til et andet elsket højtidsværk, Bachs Juleoratorium. Händels Messias er en hyldest til Guds søn; Messias.

Men pyt. Smuk er denne klassiker, som sikkert til alle tider vil tone frem og få ekstra liv i december. Ikke mindst, når den leveres i fuldt udstyr og med hver en tone fra Händels hånd, i Copenhagen Soloists formidable udgave, opført i Nyvangskirken i Kalundborg lørdag. Tre timer med Messias. Copenhagen Soloists er et solistisk vokal- instrumentalensemble med speciale i barokmusik. Ensemblet blev stiftet i 2006 og tegnes af en række førende sangsolister og instrumentalister på barokinstrumenter.

Anna Wierød, Sophie Thing-Simonsen, Nana Bugge Rasmussen, Simone Rønn, Jakob Skjoldborg, Kieran White, Jakob Vad og Jaromir Nosek, alene og i det solistiske kor, i fornemt samarbejde med orkestret på barokinstrumenter og dirigeret af Jonathan Ofir, førte kirkens 150 gæster gennem dette mesterværk. Siden stiftelsen har ensemblet opført en række oratoriske vokalværker foruden opera og instrumentale barokværker, og i 2016 udvidede ensemblet sit repertoire til wienerklassikken og romantikken. Publikum kan glæde sig over, at Copenhagen Soloists kommer på genvisit til Kalundborg 5. januar kl. 20.00 med Bach og Leclair.